fyra

Jag tänkte på det där med gamla vanor. Idag när jag gick hem från affären så tog jag hissen, precis som vanligt. Jag bor 3 trappor upp, jag tar alltid hissen upp. Det är så sjukt onödigt, när jag vägde mindre så gick det alltid fortare att ta trapporna än att ta hissen. Så, varför?

Jag tänkte innan jag skulle gå att jag skulle ta trapporna upp sen. Men det glömde jag helt bort. Det är ganska svårt att ta sig ur gamla vanor.

Joggingrunda?

Hm. Jag funderar på att gå ut och jogga imorgon. Jag känner mig väldigt sugen på det, men jag tycker att det är så pinsamt att jogga bland folk.

  1. Jag gillar inte att visa mig svettig och äcklig
  2. Jag tänker att de ska tänka dumma saker om mig
  3. Eller att de ska tycka att jag är lat som inte orkar springa hela rundan
  4. Om jag springer tillsammans med någon så är jag rädd att inte orka lika mycket som den personen
Jag önskar att jag hade ett alldeles eget spår, garanterat folkfritt att springa i.

Chokladmousse.

Jag har mest legat i sängen idag, vilket gav mig ångest, så jag kilade ner till affären (20 min promenad, ökade takten i världens jobbigaste backe) och köpte ingredienser till en nyttig chokladmousse som består av avokado. Så himla gott! Kändes dock inte lika nyttig som den faktiskt var, så jag fick lite ångest ändå.. men äh.

Jag hade en 100 grams marabou chokladkaka, men den gav jag bort! Åt inte en enda bit. Jag är väldigt stolt! Chokladmoussen gjorde nog, jag är fortfarande mätt av den.

Middag.

Jag har glömt att jag kanske borde skriva tidpunkter. Ska börja med det!

15.50 Middag. Det blev någon sorts äggpasta (jag vet inte vad det var för något, smakade lite som äggnudlar fast tunnare) med wokgrönsaker och något sweet & sour-sås. Ååh, så gott! Det var räkor i också, men de pillade jag bort. Men det kändes nyttigt, sjukt mycket grönsaker var det. Jag älskar wokgrönsaker, så himla gott.

Så idag har jag verkligen grönsakboostat! Den där colan har min kropp säkert glömt bort nu.

Är sjukt sugen på att ta en liten promenad, men det är ingen som har lust att gå med mig. Så jag borde bara tvinga mig själv ut. Men det har jag så svårt för. Ångest.

Mina idealmått.

Såhär vill jag att mina mått ska se ut. Då blir jag helt nöjd:

Midja: 78-81 cm
Höft: 102-104 cm

Så det är ett par cm kvar... haha.

Lördag.

Igår drack jag alkohol och syndade. Eller ja, det var min dag då jag kände att jag fick äta något, men det kändes fel ändå. Åt bara 5-6 godisbitar, en näve popcorn, och ja, mörk choklad & nötter tidigare. Plus drack 2 eller 3 glas vin. Så det blev väl ganska mycket. Men det känns bättre när jag tänker att det kunde ha sett ut såhär:

En påse popcorn
100 grams chokladkaka
Macka
Läsk

Så ja, det var rätt okej.

Imorse blev jag bakis, vaknade sent vid 12 så till frukost/lunch blev det vegetarisk tacos. Rester från igår. En tortilla med isbergssallad, paprika, lök, gurka och gräddfil och en tacospitabröd med samma innehåll. Väldigt gott! Hyfsat nyttigt. Men hey, hellre det än en hel pizza.

Sen har jag druckit en 33 cl cola (vilket jag inte ångrar alls, den satt fint!) och sen råkade jag få en 100 grams, vanlig chokladkaka. Not good, not good. Är inte ett dugg sugen och har inte ätit av den.. än. Ska nog bara ta lite (om något) och sen ge bort.

Konversation.

Jag tycker det är så skönt att kunna prata om att man vill ändra sina kost- och motionsvanor utan att någon säger att jag ska "sluta larva mig". Larvar man sig om man är överviktig och vill bli normalviktig? Är man larvig som vill må bra? Är man larvig som blir äcklad av tanken på all skit man frivilligt stoppar i sin kropp?

Nej. Man är klok om man vill göra en ändring.

Mått!

Jag vågar inte väga mig. Dessutom gillar jag varken konceptet med BMI eller vägning. Med tanke på att de kan vara så sjukt missvisande, jag är däremot positiv till mått på kroppen. Men att jämföra sina mått med någon annans är bara urdumt, och jag kände att jag inte skulle göra det.

Så jag mätte min kropp som den är nu, för jag vill veta hur mycket den ändras. Jag är så sjukt peppad på det här, jag vill verkligen! Jag läser tungviktarens blogg och känner att jag kan också ha det så bra. Jag kan också må bra med min kropp o jag fullföljer det här. Jag vill verkligen!

Så. Måtten idag är alltså:

Mage: 115 cm
Midja: 95 cm
Höft: 117 cm
Lår: 70 cm

Mitt mål just nu är att bara komma igång! Se lite förändringar. På en månad lär min kropp ha ändrats litegrann i alla fall. Om jag inte ser skillnad får jag helt enkelt satsa ännu hårdare. Jag tänker inte ge upp.

Mitt drömmål är att jag ska gå ner de kilo jag gått upp de senaste 3 åren. Jag hade en ganska fin och normal kropp förut, jag vill ha tillbaka den fast lite mer fit. Då är jag nöjd.

Mitt mål är inte att se ut som Twiggy, fastän jag tycker om hennes kropp och utseende. Jag gillar magra människor, men jag tror inte att jag passar i det utseendet. Jag vill ha storlek 38-40 (nöjer mig med 40-42) i kläder, det tror jag passar mig.

Träning - fredag.

Träning idag har varit ett egenkomponerat gympapass i mitt rum till musik jag gillar! Jag blev riktigt svettig och det var jättekul! Jag önskar jag kunde göra det fler gånger, men grannarna klagar.. tyvärr. Men passet blev på 40 minuter.

Jag blandade dans med "heta stolen" (ni vet den när man sitter 90-grader mot en vägg), körde den 2 x 10 sek, rygglyft (ligger på magen på golvet, tittar ner mot golvet och har händerna vid huvudet, typ) 3 x 10 ggr, armhävningar, cirka 20 st, situps (körde både vanliga, ben högt upp i luften och åt sidorna) 3 x 10 ggr. Gjorde något typ av upphopp också, fast utan att hoppa. Jag gick ner djupt i golvet och reste mig upp på tår och sträckte på hela kroppen. 2 x 5 ggr.

fredag!

Jag har sovit bra inatt. 7 timmar bara, men det var djup sömn så det är bra. Att sova bra är en fördel i ett nyttigare och hälsosammare liv.

Till frukost åt jag en banan och en halv avokado. Jag tycker inte om bröd på morgonen, jag mår illa av det, så jag undviker det så gott jag kan. Dessutom hade vi bara vitt bröd hemma. Känns onödigt att äta något man inte tycker om, som även är onyttigt.. Och så drack jag en kopp grönt vaniljte. Med mjölk.

Jag blev hungrig igen efter bara någon timme, så vid 11-tiden åt jag två halvor, grovt bröd med frön & annat gott i, med smör, kaviar och ägg. Jag vet att kaviar inte är så bra, men jag äter det så sällan. Åt även lite cashewnötter (tyvärr saltade, hittade inga osaltade) och 20 g mörk choklad, 70%.

Till lunch åt jag ett äpple och drack vatten.

Middag ikväll kommer bli tacos, jag tänkte äta ett pitabröd med köttfärs, gurka, majs, tomat, sallad och gräddfil, och en tortilla med samma innehåll. Kommer förmodligen bli ett tacoskal utan innehåll också.

Ikväll hade jag tänkt äta lite mer 70%ig choklad och nötter. Men vi får se, kanske sparar det istället.

Onsdag & Torsdag

Ska börja komma igång med mitt hälsoprojekt igen! Blev sjukt inspirerad av den här bloggen. Kan hon, kan jag! Visserligen verkar hon vara mer motiverad och ha mer drivkraft inom sig än mig. Men jag kör på mitt sätt istället, huvudsaken är att jag ska må bättre. Jag menar det också. Om jag ser bättre ut så mår jag bättre, och är jag hälsosam kommer jag vara gladare och må bättre. Så det är ett projekt till att må bra. Ett livslångt sådant, men när väl kommer in i det så kommer det lika naturligt som mina matvanor jag har idag.

Onsdag:

Mat:

Scones med smör och ost till frukost. En och en halv. Dock den onyttigare sorten, var inte sugen på den nyttigare. Hm.
Till lunch åt jag ingenting, men till middag åt jag kyckling, ris och mycket grönsaker! (Vitkål, morot, gurka..) Övrigt intag var en toast och 2 glas cola.

Träning:
Städade i cirka 2-3 timmar. Blev jättesvettig! Promenerade 30-40 min, lugn/medel-tempo. Halvtimmes pass hemma med övningar med en pilatesboll, hopprep cirka 7-10 minuter.


Idag

Mat:

2 toast med ost & skinka (not good, jag vet). Som vanligt åt jag ingen lunch, och middagen blev halvfabrikat. Köttbullar i brunsås med spaghetti. Kompenserade med en halv avokado, 2 rivna morötter och gurkskivor. Mjölk.

Träning:
Gick en 30-40 min promenad till & från affären. 30 rygglyft. Gick i trapporna istället för att ta hissen. Städat i cirka 1½ timme.

RSS 2.0